Cloud løsninger

Tekniker i serverrum

I efterhånden mange år er der blevet talt om cloud hosting og cloud computing. Begrebet har efterhånden nået et niveau, hvor det er rimeligt velkendt og nogenlunde forståeligt.

Men hvad er egentlig forskellen mellem hosting og cloud hosting?

Begrebet med noget der foregår oppe i Skyen føles stadig lidt mærkeligt. At få hostet sin server i et datacenter er ikke umiddelbart en cloud-løsning, men hvis den løbende kan skaleres op eller ned lever den op til det vigtigste i en cloud-løsning.

På mange måder er cloud computing et uhåndgribeligt produkt og egentlig er der heller ikke tale om nogen faktisk sky af data og systemer, men derimod et stort antal fysiske servere, der opdeles og sælges som lagerplads, proces og/eller services. De fysiske servere er ofte placeret på flere forskellige adresser.

Cloud-løsninger findes i alle størrelser, lige fra de helt store systemer fra f.eks. Microsoft, Amazon og IBM til små cloud-løsninger til håndtering af et begrænset område.

I alt væsentligt vil brugerne i det daglige ikke mærke nogen egentlig forskel på en løsning med egne servere og så en cloud-løsning med serverne placeret i et datacenter. Afhængig af aftalen med datacentret skal man være opmærksom på, at man stadig har de samme faldgruber som i en lokalt hosting.


cloud applikationer

De store cloud-løsninger

Ser man på de helt store cloud-løsning fra f.eks. Microsoft, Amazon og IBM taler vi om cloud-løsninger hvor vi ikke ved noget om hvor data og systemer findes.

Løsningerne er nemme at gå til. Man skal ikke have fat i en sælger, forklare hvad man vil, få et tilbud og så vente et par uger på systemet kan leveres. Nej – her går man direkte på nettet, vælger hvad man vil have, oplyser sine betalingsoplysninger og så kan man bare gå i gang.

Priserne er oftest til at overskue.

Til gengæld har netop disse løsninger til tider problemer med at leve op til GDPR-kravene i EU.


Cloudagtigt tastatur

Mindre cloud-løsninger

Til gengæld er der masser af løsninger, hvor man ikke er så meget i tvivl om hvor data opbevares. At der så også er løsning, som bliver mærket med ”cloud”, men som egentlig bare er en løsning, der afvikles på en server – typisk via en app.

Mindre cloud-løsninger til en række administrative formål er oftest noget enklere. Alt hvad der tidligere blev håndteret på ”synlige” servere, ligger nu på servere i et datacenter.

At sådanne systemer så måske ikke i fuldt omfang lever op til definitionerne på cloud-løsninger forhindrer dem bestemt ikke i at rumme den fleksibilitet og sikkerhed, der også er et kendetegne ved cloud-løsninger.

TimeComputer kan bl.a. tilbyde f.eks. ERP i en cloud-udgave.

Forvirret? Ring eller send en e-mail til TimeComputer og få en snak om hvad der er op og ned i ”skyen”.

  • TimeComputer A/S
  • |
  • Park Allé 295
  • |
  • 2605 Brøndby

Telefon: 36 78 55 43
E-mail: info@pro.dk

Ved besøg kan du parkere på parkeringspladserne omkring hele bygningen, men ..

Husk at registerere bilens registreringsnummer på enheden, der står ved hovedingangen

Dokumenter

Her finder du en række dokumenter med vejledninger, vilkår, gode råd og andet interessant.

Salgsbetingelser
Her kan du læse vores gældende salgsbetingelser
salgsbetingelser
Hosted Exchange
Opsætning til mailprogrammer (Microsoft Outlook, Entourage m.m.), mobiltelefoner, smartphones og tablets (iPad m.m.)

TimeGruppen

TimeComputer er en del af TimeGruppen, som består af en række virksomheder med fokus på at yde assistance til erhvervsvirksomheder.

TimeGruppen Virksomhedens professionelle rådgiver Link
Revision & Skat Vi er din revisor i Brøndby og på Frederiksberg, hvorfra vi hjælper virksomheder i hele landet Link
Forsikring & Pension Vi er eksperter på erhvervsforsikring og pension Link
Investering Vores professionalisme og uvildighed er din styrke Link
Jura Det sikre valg, når der er brug for juridisk og forretningsmæssig sparring Link

Certifikater

Hewlett Packard Enterprise logo