Selvom vi til tider kan blive irriteret over at kodeord løbende er blevet mere komplicerede, så er det ikke noget vi vil undvære. Et af formålene med at logge ind er at bevise du er en retmæssig bruger af systemet, men det har også det formål at sikre at ingen uretmæssigt kan logge på et system. Da hackerne bliver mere og mere vidende har været nødvendigt at gøre kodeordene mere kompliceret end bare barnebarnets fødselsdato.
Vi bliver gang på gang rådet til ikke at bruge samme kodeord til alle systemer og det har efterhånden resulteret i et antal kodeord, der stiller krav om en "kodehusker". Se artikel om Keeper andet sted i nærværende nyhedsbrev.
Men selv med forskellige og komplicerede adgangskoder til alle systemer, så risikerer vi stadig at hackere opsnapper koden og tiltvinger sig adgang til vores konti/systemer. Derfor møder vi flere og flere systemer, hvor adgangskode er suppleret med en to-faktor godkendelse. Selvom denne metode i bund og grund er ret simpel, så er den faktisk et rigtigt godt værn mod uautoriseret adgang.
Der findes både generelle systemer, som anvendes i flere systemer, og systemer som er udviklet som en integreret del af et system. Fælles for dem er at du udover angivelse af dine brugeroplysninger og et kodeord også skal angive "noget" som hackerne ikke har adgang til. Dette "noget" kan være kode du henter f.eks. på en SmartPhone i en funktion, som henter en kode, der løbende udskiftes. Typisk holder en kode måske i 30 sekunder, derefter gælder den ikke mere.
Udover metoden hvor du på en anden enhed henter noget der kun er kendt af systemet og dig, så kan to-faktor godkendelse også ske lokalt, f.eks. i form af fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Det skal bemærkes at både fingeraftryk og ansigtsgenkendelse ikke bør stå alene, men altid sammen med f.eks. kodeord.
Har du også overvejet to-faktor godkendelse så kontakt TimeComputer, som både kan rådgive og tilbyde den rigtige løsning. Vi har erfaring med flere forskellige løsning - f.eks. Microsoft MFA og SMS Passcode.